Zayid de Rescue Alpaca – deel III

Alpacaruin Zayid is opgevangen door Alpaca Rescue Nederland omdat hij agressief gedrag vertoont. In het derde gesprek vertelt hij over zijn wensen voor de toekomst. 

Zayid III – gevoelig en gedreven

Zayid voelt zich al heel anders dan twee maanden geleden. Hij leert om met mensen én andere alpaca’s om te gaan. Zayid vindt het geweldig als je zegt dat hij het goed doet en dat je trots op hem bent. Hij is er in korte tijd erg gesteld op geraakt en zal veel doen om die lovende woorden weer uit jouw mond te horen. Het is zelfs zo dat wanneer er nieuwe dieren bij komen, Zayid een beetje bang is dat hij vergeten zal worden. Hij hunkert naar goedkeuring, wil graag bijzonder en speciaal voor jou zijn (en blijven). Ik voel wat borrelende jaloerse gevoelens. Ik mag hem het goede nieuws doorgeven: Zayid mag voor altijd op de Alpaca Rescue blijven wonen, hij heeft namelijk ieders harten gestolen! Hij is hier dolblij mee en geeft aan nóg meer zijn best te zullen doen.

Zayid vindt het fijn als hij doorlopend duidelijk weet wat zijn rol is en wat je van hem verwacht. Helemaal wanneer er nieuwelingen bij komen (zo noemt hij ze echt, haha, terwijl hij er zelf pas net is!). Wat verwacht je van hem ten opzichte van de andere dieren? Wat kan hij ze bijbrengen of wat moet hij ze afleren? Zayid zegt dat hij graag een taak wil en deze heel serieus zal nemen, het maakt niet uit wat je van hem wenst: hij kan lief voor anderen zijn, maar vindt het ook geen probleem om een andere alpaca op een minder vriendelijke wijze iets af te leren. Jij zegt het, en hij zal zijn uiterste best doen. Hij kan nog steeds dominant en nerveus zijn, maar probeert deze energie nu om te zetten in actie. Zayid wil dolgraag belangrijk voor jou zijn en is erg gedreven om zijn plek hier te mogen verdienen!

Heb je de eerste updates over Zayid gemist? Lees hier deel I en II.