Thomas & Myra

Myra wil graag weten hoe Thomas zich voelt, en wat hij van de andere poes in huis vindt. Met haar heb ik kort daarvoor gesproken. 

Thomas vindt van zichzelf dat hij zich niet gauw druk maakt. Sterker nog, hij vindt zichzelf behoorlijk relaxed! Zeker vergeleken met Nellie, de andere kat in huis. “Man man, wat kan die zich druk maken zeg. Ik doe gewoon wat ik moet doen, of althans wat ik wil doen. Dat is de beste optie!” aldus Thomas. Hij vindt haar ook wat afhankelijker dan hijzelf. Áfhankelijker, niet áánhankelijker, benadrukt hij. Want Thomas is ook gek op aandacht. Hij heeft het idee dat Nellie het wat meer moet hebben van actieve aandacht (bijvoorbeeld spelen, meelopen, aandacht vragen) en hijzelf van passieve aandacht (lekker gekriebeld worden terwijl hij ergens zit of ligt). Omdat Nellie nu degene is die in de eerste categorie valt, voelt Thomas zich minder geneigd om op dezelfde manier ook aandacht te zoeken of bij je te komen liggen.

Thomas vindt het fijn om bij je te wonen. Het is een heerlijk lichte plek, hij heeft meer dan genoeg plekjes en krijgt ook voldoende aandacht. Er is eigenlijk niets dat je aan zou hoeven passen. Als Thomas toch iets moet noemen, dan zou hij graag zowel horizontaal als verticaal de mogelijkheid krijgen om zijn nagels te scherpen. Thomas vertelt verder dat hij niet houdt van het geluid waarmee een ijzeren x-vormig ‘gestel’ wordt geopend. Het lijkt op een strijkplank, wat hij me laat zien? Hij vindt dat een schel en krakend geluid, erg vervelend aan zijn gevoelige oren.

Reactie Myra: Dank je wel voor het verslag en zo snel! Ik ben er heel erg blij mee. Thomas voelt ook tevreden aan maar het is toch fijn om een bevestiging te ontvangen. Het geluid wat hij omschrijft is het keukentrapje. Ik heb namelijk geen strijkplank maar toen ik het las, wist ik meteen dat het over het trapje ging die ik met enige regelmaat in- en uitklap waar hij altijd heel hard voor wegrent. Een paar dagen voordat ik het verslag van je ontving, liep Thomas ineens uit het niets zelf weg uit zijn slaapplekje naar Nellie en gaf haar een paar likken over haar bolletje. Dat heeft hij twee dagen achter elkaar gedaan. En sinds gisteren spelen ze ook meer met elkaar en Nellie is nog steeds toegankelijker. Ik wil je ontzettend bedanken voor de mooi geschreven verslagen en de woorden die je hen hebt gegeven.