Sophia & Knuf

Sophia merkt op dat het gedrag van haar poes Knuf het laatste jaar veranderd is. Ze vraagt zich af hoe dit komt en hoe Knuf zich voelt. Hieronder een stuk uit de reading.

Knuf is erg gelukkig bij jullie thuis. Ze vertelt dat het een hele liefdevolle omgeving is. Knuf is graag binnen, ze vindt het daar fijn. Ze ziet geen reden meer om in haar eentje naar buiten te gaan. Vroeger vond ze buiten erg leuk. Er was van alles te doen, er waren uitdagingen en ze raakte haar energie lekker kwijt. Nu heeft ze die behoefte niet meer.
Zelfs als het haar te druk in huis is blijft ze het liefst binnen. Ze laat jullie dan wel duidelijk merken dat het haar te druk is, door zo geërgerd mogelijk te kijken. Ze gedraagt zich dan een beetje verheven, maar neemt het jullie niet echt kwalijk.
In haar hoofd heeft Knuf last van drukkende pijn, daarnaast is haar onderlijf (met name maag en darmen) heel gevoelig. Knuf vertelt dat dit jouw kwalen zijn die zij overneemt; op deze manier probeert ze een gedeelte van de lasten voor je te dragen!
Knuf ziet zichzelf als een volwaardig lid van het gezin. Ze vindt het dan ook haar goed recht om mee te mogen bepalen wat er in huis gebeurt! Wanneer jullie haar duidelijk maken dat ze niet aan de meubels mag krabben, denkt ze daarom soms ‘Hoezo niet? Wat is dit nou? Wie zijn jullie om te zeggen wat ik wel en niet mag doen?’ Ik heb haar uitgelegd dat jullie het niet waarderen wanneer ze overal zomaar haar nagels in zet, en dat er een speciale krabpaal voor dit soort gelegenheden is.
Ze is verder heel tevreden over hoe jullie voor haar zorgen! En prijst zich gelukkig met haar plek bij jullie.
In de eerste reading werd duidelijk waardoor Knuf pijn had. In een tweede reading is aan Knuf uitgelegd dat ze niet de pijn van haar baasje over hoeft te nemen.

Sophia merkt na de twee gesprekken het volgende op: We dachten na de eerste reading al verschil te merken. En dat zet door. Knuf is weer levendig, vrolijk en dwingend!! En ik…word strenger! Ongelofelijk!! En gisteren heb ik haar ook niet aan stoelen en banken zien krabben. Ook het bange lijkt minder te worden. Wij zijn blij met de wedergeboorte van een vrolijke Knuf!