Snow & Kirsten

Het baasje van Snow is onlangs overleden, hij woont nu bij haar dochter Kirsten. Ze wil graag weten hoe Snow zich voelt, wat hij van nieuwe zijn plek vindt en waarom hij slecht eet.

Snow vindt het even wennen om bij jullie te wonen. Hij voelde zich al snel thuis, het is alleen vooral even wennen dat er meerdere mensen zijn en dat jullie door elkaar lopen. Als je moeder in actie kwam, betekende dat voor Snow meestal dat hij ook iets ging doen. Hij moet eraan wennen dat in zijn nieuwe huis veel beweging is, terwijl dat niet altijd betekent dat Snow ook iets gaat doen.

Snow heeft moeite om aan te voelen wat de regels zijn. Je zou denken dat hij weet dat bepaalde dingen niet mogen, omdat het bij je moeder ook al niet mocht. Maar Snow ziet dat anders. De regels van je moeder waren voor hem verbonden aan haar en aan het huis. Omdat hij nu in een ander huis woont, begint hij als het ware bij nul met regels. Hij moet weer helemaal opnieuw leren wat wel en niet mag. Snow zegt dat hij leert door veel te proberen. Hij doet iets en dan hoort hij vanzelf of dit wel of niet mag. Hij vertelt het heel onschuldig en vrolijk. Volgens Snow kan het lijken alsof hij super brutaal is, maar hij bedoelt het niet zo. Het is zijn manier om wegwijs te worden in de nieuwe situatie.

Snow mist zijn oude bazinnetje met vlagen. Meestal is hij lekker bezig en dan denkt Snow er niet direct aan terug. Maar als het wat rustiger is, voelt hij ineens een vlaag van verdriet binnenkomen. Meestal gebeurt dit wanneer het in huis rustig is, en ook rond etenstijd. Snow zou het daarom fijn vinden om zoveel mogelijk ná een wandeling eten aangeboden te krijgen. Dan is hij vrolijk en zit hij in een goede flow om lekker te eten. Geef hem bijvoorbeeld een portie vers eten of verse brokken aansluitend na elke wandeling. Dan is de kans het grootst dat ik goed ga eten, zegt Snow. Blijft er iets over? Haal dat weg, tot na de volgende wandeling. Als er altijd eten staat motiveert Snow dat niet om meer of vaker te gaan eten.

Reactie Kirsten: Wauw!!! Wat mooi en liefdevol allemaal. Wat hij zegt is heel herkenbaar, we zijn blij dat hij aangeeft dat dit huis en deze regels weer bij “nul” begint. Want wij hadden inderdaad zoiets van ‘dat wéét je toch!?’ De tips rondom het eten is zeker het proberen waard. Dankjewel daarvoor. Ben in ieder geval heel blij dat hij zich welkom voelt.