Ria & Lex

Deze reading is uitgevoerd voor Ria van der Veeken. Zij heeft een alternatieve handelsstal waarbij ze met veel persoonlijke aandacht op zoek gaat naar de ideale match tussen paarden en hun nieuwe eigenaars. Een van deze paarden is 8-jarige ruin Lex. Aan hem is gevraagd wat hij nou eigenlijk in een nieuwe baas zoekt.

Lex voelt zich fit, sterk en energiek. Hij vindt het heerlijk om af en toe gek te doen, ondeugend en eigenwijs te zijn. Met rijden komt hij onder dingen uit door afleidingsmanoeuvres uit te halen. Bijvoorbeeld wegrennen of iets geks uithalen zodat de aandacht ergens anders op gevestigd is. Dit bedoelt hij niet gemeen, hij probeert mensen graag uit.

Lex heeft het liefst een actieve, jonge ruiter die ervaring heeft met speelse paarden. Hij wil een ruiter die streng is maar met een knipoog. Iemand die zijn capriolen weet te waarderen, maar hem wel bij de les houdt en hem durft te corrigeren. Lex heeft veel beweging nodig. Het is dus van belang dat hij bij iemand terechtkomt die hem hier met regelmaat in kan voorzien. Hij is erg alert en zou het leuk vinden om af en toe een wedstrijd te rijden. Hij is daardoor zeer geschikt voor iemand met liefde voor de dressuursport. Met een ruiter die hem kan leren zijn focus te behouden kan hij ver komen.

In het verleden is Lex bereden door een ruiter die angstig was. Hij heeft absoluut geen kwaad in de zin, hij reageert simpelweg op de signalen van de ruiter. Soms is Lex jolig. Als je hierom kunt lachen en het op kunt vangen, dan is Lex een goed paard voor je. Word je hier bang van dan werkt dit door op Lex, het maakt hem erg onzeker. Lex leert snel en weet nu dat hij zijn energie ook op een andere manier kwijt kan, namelijk door meer kracht te leveren in de dressuur.

Lex is niet graag leider. Hij voelt zich het meest gelukkig als hij kan zijn wie hij is, maar er wel grenzen zijn die bewaakt worden. Dit geldt zowel voor zijn contact met paarden als met mensen.