Rafiki & Astrid

Astrid wil graag weten hoe ze het Rafiki meer naar de zin kan maken, en hoe ze het beste met hem om kan gaan. Hieronder een stuk uit de reading:

Rafiki omschrijft zichzelf als nieuwsgierig en eigenwijs, soms wat koppig en maakt graag zijn eigen plannetjes. Hij kan erg druk en snel afgeleid zijn. Als Astrid hem borstelt is hij met zijn gedachten bij tien andere dingen tegelijk. Wanneer Astrid hem dan aanraakt is hij alweer vergeten dat hij geborsteld werd en kan dan ontzettend schrikken. Hij is bang dat hij op zo’n moment instinctief fel zal reageren en Astrid op zo’n moment pijn doet, doordat hij bijvoorbeeld opzij springt of met zijn been zwaait. Rafiki hoopt dat Astrid hem dit niet kwalijk neemt.
Rafiki zou graag wat relaxter zijn. Hij is vaak druk in zijn hoofd en de hormonen gieren door zijn lijf. Dat mag van hem wel wat minder. Hij is jaloers op paarden die zo rustig en geconcentreerd voor een kar kunnen lopen, helemaal gefocust op het trekken van de kar en niet op de omgeving. Dit zou hij ook heel graag willen kunnen! Over Astrid is Rafiki erg te spreken. Als hij gedrag vertoont dat zij liever niet heeft, dan probeert ze altijd te kijken waaróm hij het doet en of zij daar wat aan kan doen. Dat vindt hij heel bijzonder. Hij weet dat Astrid graag zou willen dat hij wat knuffeliger was, hij doet daarom ook erg zijn best om daaraan te werken.

Reactie van Astrid: wauw.. Ik zit het met open mond te lezen, en krijg er zelfs tranen van in mijn ogen. Wat een bijzondere ervaring. Ik herken Rafi er volledig in. Druk, maar wel met momenten dat hij echt heel duidelijk zn best doet om op te letten en zich op mij te richten. De laatste tijd wordt hij steeds opener naar mij, staat steeds vaker bij me, en stond zelfs laatst lekker tegen me aan te suffen. Heel erg bijzonder om te lezen!