Joris & Anne Marie

Anne Marie wil graag weten hoe Joris zich voelt, wat hij vindt van buiten zijn en de andere katten. Ook heeft ze hem kortgeleden gewond langs de slootkant gevonden, en ze wil graag weten wat er toen gebeurd is.

Joris vindt het behoorlijk irritant dat andere kat Sjors hem zo plaagt. Hij zegt dat Sjors het grappig vindt, maar Joris kan er absoluut niet om lachen. Op het moment dat hij uit irritatie even is gaan lopen kan hij weinig hebben van andere katten die hij tegenkomt. Sommigen zien hem daarom als vechtersbaas. Joris zegt dat hij misschien wel een stoere kater is, maar dat de vooroordelen niet helemaal terecht zijn.
Joris vertelt dat hij een tijdje terug in het gras aan het spelen en jagen was. Hij zag iets bewegen, nam een aanloop en sprong. Hij verwachtte dat er een muis of konijn zou zitten, en schrok zich rot toen hij ineens gebeten werd! Volgens Joris was het een hele venijnige bijt. Wat voor beest het precies was weet hij niet, het was in ieder geval bruin en had vlijmscherpe tanden. Het lijkt erop dat een beest bezig was een mols- of konijnenhoop uit te graven, totdat Joris uit het niets (totaal onwetend) bovenop hem sprong. Het is in ieder geval een roofdier geweest die zelf bezig was voor eten te zorgen, het lijkt op een marter of bunzing. Joris zocht dus wederom het gevecht niet zelf op, hij wil heel graag dat Anne Marie dat weet! Hij blijft maar benadrukken dat hij echt heel lief is, en dat Anne Marie geen verkeerd beeld van hem moet hebben. Hij is heel erg blij met de plek waar hij woont omdat hij zelf mag kiezen waar hij gaat en staat, en ook de ruimte heeft. Hij is in de buurt geboren en kent het gebied op zijn duimpje, voelt zich er erg thuis.

Reactie van Anne Marie: Erg het leerzaam om te lezen, en ook prettig om te weten wat er in hem omgaat! Ik ben ook heel blij dat ik weet dat Joris is aangevallen door een ander beest. Ik heb ook even gedacht dat hij gevochten had met één van onze andere katten. Maar in de buurt zijn vossen gesignaleerd en ik kan me voorstellen dat er bij de slootkant marterachtigen zijn. Er is weer een hoop duidelijk. We hebben genoeg ruimte hier, het is niet nodig dat Sjors Joris zo plaagt. Joris is ook de jongste niet meer, dus hij verdient rust, liefde en respect.