Dirk & Judith

Dirk is een 19-jarige kater. Zijn baasje wil graag weten hoe hij zich voelt en vraagt hiervoor een spoed reading aan. De volgende dag staat er een afspraak bij de dierenarts, maar voordat deze plaatsvindt wil ze eerst Dirk zijn mening horen. Hieronder een stuk uit de reading

Hij voelt zich op dit moment lusteloos en uitgeblust. Soms komen er scheuten hoofdpijn. Deze scheuten kunnen heftig zijn, en de pijn trekt soms door tot aan zijn bovenkaak. Met eten geeft hij aan geen last van zijn tanden of iets dergelijks te hebben, maar hij heeft absoluut geen trek in voedsel. Eerst had hij een aanhoudend dorstgevoel. Dit gevoel maakt langzaam plaats voor een dof gevoel door zijn hele lijf.
Hij vindt het fijn wanneer er mensen bij hem zijn, zolang er maar rust is. De aanwezigheid van een man waar hij vertrouwd mee is (jouw vriend?) vindt hij met name prettig. Deze persoon straalt namelijk rust en afwachting uit, en is niet bang voor wat er komen gaat. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Hij kwam op mij over als een kat die zich er bewust van is dat zijn lijf niet meer goed functioneert, en zich daarbij neer heeft gelegd.

Reactie van Judith: Dit is exact wat ik gedacht heb, je beschrijft wat ik dacht te voelen. Zijn lijf is op en zijn koppie soms al leeg. Mijn vriend is zijn maatje! Na dit verhaal weet ik dat ik hem met meer rust kan laten gaan.