Dagmar & Lena

Dagmar heeft Lena zelf beleerd en wil graag weten hoe ze zich op dit moment voelt. Hieronder een stuk uit de reading

Lena is een pony met een open karakter, een heel lief en vlot dier. Ze is veelzijdig, het is maar net wat voor ruiter en eigenaar ze treft. Het beleren heeft Lena als prettig ervaren. De begeleiding die erbij was was rustig en hielp haar stap voor stap bij het wennen aan de nieuwe dingen. Ze is aan Dagmar verkocht als zijnde een allemansvriend met potentie. Je kunt iemand op haar rug zetten die weinig ervaring heeft, en ze zal er niet zo snel misbruik van maken. Maar in de handen van een ervaren iemand is ze ook op haar plek, ze zal zich dan laten leiden en zich graag ontwikkelen.
Lena laat me zien dat Dagmar onder het zadel nog gebruik maakt van de grovere hulpen die nodig waren bij het beleren. Met grover bedoel ik overduidelijke hulpen, niet per se harder. Lena is er klaar voor om het rijden nu wat harmonieuzer en wat sierlijker te maken. Vanaf de grond communiceren Dagmar en zij goed met elkaar, ze vertelt dat Dagmar regelmatig vrijheidsdressuur met haar doet. Ze heeft het idee dat Dagmar heel graag verder wil in de dressuur, maar hier nog niet zoveel ervaring mee heeft. Ze ziet Dagmar als doortastend en niet gauw bang, dat bewondert ze.

Reactie van Dagmar: wow, het klopt precies met hoe Lena is! Ik vind dit echt heel een bijzonder en herken van alles erin. Ik vind het bijzonder dat je weet dat ik vrijheidsdressuur met haar doe en dat ze rustig is beleerd. Echt respect hiervoor! Ik mijn pony nu wat beter leren kennen door ook eens haar kant van het verhaal te horen.