Cursussen

Wil je zelf aan de slag als dierentolk? Dat kan!

CURSUSSEN VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN

We praten vaak tegen onze dieren en hebben het gevoel alsof ze ons begrijpen. Maar wil jij ook leren om te horen wat ze ons willen vertellen? Dat kan!

De cursussen zijn ontwikkeld op basis van een veelgestelde vraag: ‘Kan ik ook met mijn eigen dier praten?’ Het antwoord daarop is JA, iedereen kan met dieren communiceren!

BEGINNERSCURSUS
De beginnerscursus begint met  een inleiding over communiceren met dieren. Wat is het nou precies en hoe werkt het? Gevolgd door oefeningen om te ontspannen, tips & trucs en uiteraard ga je ook zelf aan de slag. Ieder neemt een foto van zijn eigen dier(en) mee, waarop geoefend wordt.

NIEUW: De beginnerscursus bestaat vanaf 2021 uit twee dagen, beginners 1 en beginners 2. Je kunt je hier afzonderlijk op inschrijven, op de data die jou het best uitkomen. Of misschien wil je eerst alleen beginnen met dag 1, om te kijken hoe het bevalt. Maximaal 5 deelnemers per cursus, zodat iedereen uitgebreid aan bod komt en er veel ruimte is om te oefenen.

GEVORDERDENCURSUS
In de cursus voor gevorderde dierentolken gaan we dieper in op het praten met dieren. We behandelen o.a. specifieke onderwerpen (bijvoorbeeld fysieke problemen, gedragsproblemen) en je leert nieuwe technieken waarmee je een nóg betere dierentolk kunt worden! Ook hier geldt een maximum van 5 deelnemers per cursus. De workshops vinden plaats in Apeldoorn, andere locaties zijn in overleg mogelijk (Nederland en België).

De eerstvolgende cursussen staan gepland op de volgende data en gaan door bij voldoende animo (minimaal 3 en maximaal 5 deelnemers).

Beginners 1:

  • Donderdag 12 november
  • Zaterdag 9 januari 2021
  • Vrijdag 26 februari 2021

Beginners 2:

  • Donderdag 18 februari 2021
  • Vrijdag 19 maart 2021

Gevorderden:

  • Zaterdag 19 december
  • Zaterdag 12 februari 2021

Bij de cursussen worden de richtlijnen van het RIVM uiteraard nauw opgevolgd. Op de cursuslocatie is meer dan voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden. Neem contact op om je in te schrijven.

THUISCURSUS

Naast een groepscursus kun je ook thuis de eerste stappen tot dierentolk zetten!

Wil je graag leren praten met dieren, en in je eigen tijd aan de slag? Dan is de (online) thuiscursus praten met dieren ideaal. Deze bestaat uit een uitgebreide handleiding en een contactmoment dat je zelf mag indelen. De handleiding bevat o.a. een aantal onderdelen van de beginnersworkshop. Naast een inleiding over praten met dieren en antwoorden op veelgestelde vragen (wat is het? hoe gaat zo’n gesprek in zijn werk? hoe weet ik of ik contact heb met een dier?) vind je er oefeningen om te ontspannen en je open te stellen voor een dier. Ook zitten er foto’s bij van vier dieren waarmee je kunt oefenen.

Heb je de gesprekken afgerond? Dan kun je, wanneer het jou uitkomt, contact met me opnemen om ze te bespreken. Wat ging er goed en waar kan ik je misschien nog verder mee helpen? Bij het inschrijven voor de online cursus ontvang je dus niet alleen een handig naslagwerk, maar ook een ‘feedback’ moment. Wil je de handleiding liever per post ontvangen? Geen probleem, dan stuur ik hem op.

Gebruik het contactformulier voor meer informatie en om je in te schrijven.

PRIVÉCURSUS

Een cursus praten met dieren die helemaal op jou is afgestemd? Erg interessant wanneer je zelf met dieren werkt! Bijvoorbeeld als hondentrainer, trimmer, dierenarts, medewerker van een dierentuin, pension of manege. De cursus wordt dan afgestemd op basis van jouw dagelijkse bezigheden met dieren.

Natuurlijk ook geschikt voor iedereen die graag één-op-één les krijgt en stap voor stap begeleid wil worden bij de opleiding tot dierentolk! Wil je je eerste stappen gaan zetten als dierentolk, heb je misschien al eens een cursus gevolgd of ben je al gevorderd, en wil je hulp bij een specifiek onderwerp? Elk niveau is mogelijk. De cursus wordt gegeven op de cursuslocatie in Apeldoorn, of bij jou thuis. Afhankelijk van je wensen kan de cursus uit één, twee of drie dagen bestaan.

Neem contact op voor meer informatie en om je in te schrijven.

Bolanda(3)