Cursussen

Wil je zelf aan de slag als dierentolk? Dat kan!

GROEPSCURSUS VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN

We praten vaak tegen onze dieren en hebben het gevoel alsof ze ons begrijpen. Maar wil jij ook een opleiding tot dierentolk volgen? Dat kan! De cursussen zijn ontwikkeld op basis van een veel gestelde vraag: ‘Kan ik ook met mijn eigen dier praten?’ Het antwoord daarop is JA, iedereen kan met dieren communiceren!

BEGINNERSCURSUS
De beginnerscursus bestaat uit twee dagen, dag 1 (Beginners 1) en dag 2 (Beginners 2). De eerste dag begint met een inleiding over communiceren met dieren. Wat is het nou precies en hoe werkt het? Je leert contact leggen met een dier door gebruik te maken van telepathie en je intuïtieve zintuigen. Dit klinkt heel deftig, maar is voor iedereen te leren! Middels een aantal eenvoudige oefeningen leg ik stap voor stap uit hoe het werkt, en kun je gelijk zelf aan de slag. We doen diverse ontspannings- en aardingsoefeningen en behandelen een aantal eenvoudige vragen, zoals: “Hoe voelt mijn dier zich?” en: “Wat vindt mijn dier van de andere dieren in huis / om zich heen?”

Bij de cursusdag Beginners 2 bouwen we voort op de oefeningen van Beginners 1. We beginnen weer met een oefening om te ontspannen en gaan daarna aan de slag met een karakterschets van het dier. Ook leer je vragen wat een dier leuk vindt om te doen of juist heel stom vindt. En of het iets zou willen veranderen in zijn/haar leven. Verder behandelen we vragen omtrent baasjes en omgeving, gaan we aan de slag met vachten i.p.v. foto’s en spreken we met een wel héél bijzonder dier (wat dat is blijft nog even een verrassing J)

GEVORDERDENCURSUS
De gevorderdencursus bestaat ook uit twee dagen, Gevorderden 1 en Gevorderden 2, en is geschikt voor iedereen die beginners 1 & 2 heeft afgerond.  Bij Gevorderden 1 gaan we dieper in op het verleden van een dier. Wat heeft een dier meegemaakt voordat het verhuisde, werd geadopteerd of zelfs emigreerde naar een ander land? En wat voor invloed heeft dat op het gedrag van het dier in het heden? Ook behandelen we dieren met pijnklachten en diverse technieken die je daarvoor kunt gebruiken, waaronder de bodyscan (op afstand) en pendelen.

Cursusdag Gevorderden 2 is de vierde en laatste cursusdag. Heb je deze afgerond, dan ben je klaar met de opleiding tot dierentolk! We gaan oefenen met knaagdieren en wilde dieren. Ook mag je voor het eerst gaan oefenen met je eigen dieren: in de eerste drie cursusdagen praat je steeds met dieren die je zelf niet kent. Het middagprogramma van de laatste cursusdag is afhankelijk van de wensen van de deelnemers. Er is ruimte voor vragen over de reeds behandelde onderwerpen en de fijne(re) kneepjes van het vak. Of kan er gekozen worden voor een geheel nieuw onderwerp: overleden dieren. Welke fases doorloopt een dier nadat het is overleden, en op wat voor manier beïnvloedt dat het contact?

De workshops vinden plaats in Apeldoorn. Kies je voor een privécursus of wil je met een eigen groep aan de slag (minimaal 3, maximaal 5 deelnemers)? Dan kan de cursus in overleg ook op andere locaties gegeven worden. Gebruik hiervoor het contactformulier.

De eerstvolgende cursussen staan gepland op de volgende data en gaan door bij voldoende animo (minimaal 3 en maximaal 5 deelnemers). Neem contact op om je in te schrijven.

Beginners 1:

 • Vrijdag 4 december 2020 (VOL)
 • Zaterdag 9 januari – nog één plek beschikbaar
 • Vrijdag 26 februari
 • Vrijdag 12 maart
 • Vrijdag 2 april

Beginners 2:

 • Vrijdag 15 januari
 • Donderdag 18 februari
 • Vrijdag 19 maart
 • Vrijdag 9 april

Gevorderden 1:

 • Zaterdag 19 december
 • Zaterdag 12 februari 2021
 • Vrijdag 16 april

Gevorderden 2: 

 • Vrijdag 22 januari
 • Vrijdag 5 maart

Neem contact op om je in te schrijven.

Bij de cursussen worden de richtlijnen van het RIVM opgevolgd. Op de cursuslocatie is meer dan voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden.

THUISCURSUS

Naast een groepscursus kun je ook thuis de eerste stappen tot dierentolk zetten!

Wil je graag leren praten met dieren, en in je eigen tijd aan de slag? Dan is de (online) thuiscursus praten met dieren ideaal. Deze bestaat uit een uitgebreide handleiding en een contactmoment dat je zelf mag indelen. De handleiding bevat o.a. een aantal onderdelen van de beginnersworkshop. Naast een inleiding over praten met dieren en antwoorden op veelgestelde vragen (wat is het? hoe gaat zo’n gesprek in zijn werk? hoe weet ik of ik contact heb met een dier?) vind je er oefeningen om te ontspannen en je open te stellen voor een dier. Ook zitten er foto’s bij van vier dieren waarmee je kunt oefenen.

Heb je de gesprekken afgerond? Dan kun je, wanneer het jou uitkomt, contact met me opnemen om ze te bespreken. Wat ging er goed en waar kan ik je misschien nog verder mee helpen? Bij het inschrijven voor de online cursus ontvang je dus niet alleen een handig naslagwerk, maar ook een ‘feedback’ moment. Wil je de handleiding liever per post ontvangen? Geen probleem, dan stuur ik hem op.

Gebruik het contactformulier voor meer informatie en om je in te schrijven.

PRIVÉCURSUS

Een cursus praten met dieren die helemaal op jou is afgestemd? Erg interessant wanneer je zelf met dieren werkt! Bijvoorbeeld als hondentrainer, trimmer, dierenarts, medewerker van een dierentuin, pension of manege. De cursus wordt dan afgestemd op basis van jouw dagelijkse bezigheden met dieren.

Natuurlijk ook geschikt voor iedereen die graag één-op-één les krijgt en stap voor stap begeleid wil worden bij de opleiding tot dierentolk! Wil je je eerste stappen gaan zetten als dierentolk, heb je misschien al eens een cursus gevolgd of ben je al gevorderd, en wil je hulp bij een specifiek onderwerp? Elk niveau is mogelijk. De cursus wordt gegeven op de cursuslocatie in Apeldoorn, of bij jou thuis. Afhankelijk van je wensen kan de cursus uit één, twee of drie dagen bestaan.

Neem contact op voor meer informatie en om je in te schrijven.

Bolanda(3)